Gönenç Emlak Blog

Marmaris Emlak içerikleri paylaşılıyor.

Konut Alan Kazanıyor

| 1 Yorum

Konut Alan Kazanıyor

Konut Alana Devlet Desteği Devam Ediyor

Gönenç Emlak Şirketi 2020 yılında konut alan kazanıyor çünkü devlet desteği devam ediyor ve kredi faiz oranları beklenen seviyede açıklaması yaptı. Faizlerdeki gerilemenin sektörde talebi güçlendirdiği izleniyor. Muğla Marmaris piyasasında devlet teşvik yolu ile gayrimenkul alımı uygulamasının başarılı olduğunu izlediklerini ifade etti. Yatırım amacıyla parasını birikimlerini değerlendiren girişimciler, özellikle Marmaris ve çevresini tercih ediyor. Bu faaliyetle yatırımlarının kazanç oranını güçlendirme mümkün oluyor. Muğla Marmaris emlak piyasası sadece yatırımcılara değil ikamet üzere bölgeden gayrimenkul sahibi olmak isteyenlerin artan sayısı ile hacim kazanarak gün geçtikçe gelişmiştir. Sizlere devlet teşvik uygulamasını değerlendirerek ev sahibi olmayı gerçekleştirebilirsiniz. İsterseniz konuyu birlikte irdeleyelim.<

Türkiye genelinde olduğu gibi yerel piyasa olarak Marmaris satılık ev konusunda talep artışı üzerinde olumlu etki sağlanmıştır. Konut satın almak isteyenleri teşvik etmek amacıyla devlet uygulaması ‘konut hesabı’ 26 Ağustos günü başladı. Mevcut uygulama halen devam etmektedir. Emlak Konut satın almak için oluşturulan birikimlere %20’ye kadar tutarı devlet katkısı olarak verilmektedir. Bu uygulamaya göre; Konut Hesabı katkı seviyesi on beş bin TL sınırını geçmeyecek plan yapılmıştı. Yeni yılda artış gerçekleşti. Marmaris satılık daire almak isteyenler uygulamadan yararlanarak uygulamayı destekliyor.

2020 Yılında Uygulama Devam ediyor

Devam eden uygulama 2020 yılında katkı tutarını 30.000-TL sınırına yükseltti. Yeniden değerlendirme oranı % 22.58 oldu. Devlet katkısı emlak konut ödemesine hak kazanmak üzere gerekli koşulların tamamını sağlayan vatandaşlarımız sisteme katılabilirler. Nüfus cüzdanı ile Türkiye’de bulunan mevduat, katılım bankalarında TL cinsinden mevduat hesabı ya da katılım fonu hesabının öncelikle açtırması gerekir. Açılmış olan konut hesabı sadece tek kişinin üzerine olmalıdır. Ortak hesaplar ise uygulamada konut hesabı olarak değerlendirilmez. Çünkü hesap bankalar arasında taşınamayacak transfer yapılamayacaktır. Uygulamanın farklı bir başka özelliği de; Türkiye’de ikamet şartı olmadan işlem yapılmasıdır. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımız bu konut yardımını alabilir.

Sistemde Asgari Üç Yıl Kalmak Gerekiyor

Vatandaş mevduat hesabında, bir kez olmak üzere, yapılan ödemelerin üst seviyesi olarak belirlenmiş olan seviyede para yatıracaktır. Bu seviyenin, bin TL’nin üzerinde, 30 bin TL’yi geçmeyecek miktarda para yatırılması uygundur. Açılan mevduat hesabının Türk Lirası cinsinden olması gerekir. Uygulamada istenilen şartlar arasında, en az üç yıl sistemde kalmanızı gerekir. Hesabınızda ne kadar fazla birikim sağlanırsa, devletin verdiği teşvik tutarı da o denli yüksek olur. Bir dönem içerisinde kişiler en çok iki defa çekim yapabilirler. Uygulamada çok açık belirtilen koşullar vardır. Ancak koşullarda belirtilen koşulların ihlal edilmesi durumda, derhal konut hesabı teşvik statüsünden maalesef çıkartılır.

Üst ve Alt Sınır seviyesi

Konut alana devlet desteği uygulaması kapsamında, 3 yıl boyunca konut sahibi olma tarihinden, en az aylık 475.82-TL tutarı, en fazla aylık 4.758-TL tutarının hesaba ödenmesinin yapılmalıdır. Mevduat ya da katılım bankalarından Devlet destekli, konut hesabı uygulaması hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Beklentimiz vatandaşlarımızın uygulamadan yararlanarak konut sahibi olmalarıdır. Uygulama gayrimenkul piyasası tarafından benimsenmiş ve emlak sektöründe canlılık açısından ivme kazandırmıştır. Konut kredisi faiz oranlarında yaşanılan gerileme olumlu sonuçlar elde etmede başarılı olmuştur.

MARMARİS GÖNENÇ EMLAK

İrtibat : 0532 312 01 16

Author: Kemal Gönenç

1994 yılında Marmaris merkezde kurulan Gönenç Emlak Şirketi bölgede gayrimenkul danışmanlık hizmeti vermektedir. Şirketimize ait Gönenç Emlak Blog sitesiyle emlak sektörü ve Marmaris hakkında bilgiler paylaşılmaktadır. Şirket kurucusu Ekonomist Kemal Gönenç tarafından yönetilmektedir.

One Comment

  1. Pingback: Marmaris Gayrimenkul | Gönenç Emlak Blog

Bir yanıt yazın

Required fields are marked *.