Gönenç Emlak Blog

Marmaris Emlak içerikleri paylaşılıyor.

Marmaris Satılık Evler

| 3 Yorumlar

Marmaris Satılıklar

Muğla Marmaris emlak sektörü Marmaris satılık evler piyasası yılın ilk üç ayında gelişim yönü yukarıya doğru döndü açıklaması Gönenç Emlak Şirketinden geldi. İlk ay satış işlemleri; geçen iki yıla göre daha gerilerde olmasına karşın, turizm sezonuna  girildiğinde talebin yükselmesi bekleniyor.

Birinci el yeni satılık daire fiyatları, maliyetlerin yüksek olması nedeniyle pahallı görülebilir. Burada, maliyetlerde en önemli unsur malzemeden ziyade arsa payı girdisinin yüksekliği. İnşaat yapmaya uygun parsellerin, özellikle merkezde bitmiş olması, arz açısından büyük problem. Eski binalar yıkılarak yeni parseller elde ediliyor. Önemli mevkide % 5o kat karşılığı nerede ise mümkün değil. %30-%70 gibi paylaşım oranında sözleşmeler yapılabiliyor.  Bina giriş bölümünde iş yeri yapılması, bu oranların nedeni. Nerede ise, bir dükkan karşılığı, tüm binanın inşaatı yapılabiliyor. Bir anlamda doğal dönüşüm süreci yaşanıyor. Sektör içinden birisi olarak bu duruma, bina kalitesi, depreme dayanıklılığının güçlü olması açısından olumlu baktığımızı belirtelim.

Fiyatlar

Gönenç Emlak Şirketi tarafından 1994 yılından beri güney sahillerinde profesyonel gayrimenkul danışmanlık hizmeti verilmektedir. 2015 yılı itibari ile, yeni, birinci el satılık daire fiyatları, mevki, metraj, kalite parametrelerine değişkenlik göstermesine karşın standart fiyatlarla 2+1 Marmaris satılık evler 300.000-350.000-TL seviyelerinde, 3+1 daireler ise; 330.000 – 370.000-TL değerlerinde alıcı bulmaktadır. Deniz manzaralı merkezde 600.00-1.200.000-TL satış fiyat etiketi de vardır. En ekonomik fiyatlarla, Beldibi ve Çamiavlu 280.000-320.000 dikkat çekmektedir. İhtiyaçtan münferit 230.000-280.000-TL fiyatlarla işlem görülmektedir. Yeni yapılan evlerin tamamı kat mülkiyetinden tescili yapıldığında konut kredisi kullanım kriterlerine uygundur. Son söz; Marmaris için sektöre yönelik özdeyiş; Alan Kazanır.

Marmaris Satılık Emlak ilanları hakkında bilgi ve resimlere Marmaris Satılık Evler linkinden ulaşabilirsiniz.

Kemal Gönenç – WhatsApp: 0532 312 01 16

Author: Kemal Gönenç

1994 yılında Marmaris merkezde kurulan Gönenç Emlak Şirketi bölgede gayrimenkul danışmanlık hizmeti vermektedir. Şirketimize ait Gönenç Emlak Blog sitesiyle emlak sektörü ve Marmaris hakkında bilgiler paylaşılmaktadır. Şirket kurucusu Ekonomist Kemal Gönenç tarafından yönetilmektedir.

3 Comments

Bir yanıt yazın

Required fields are marked *.