Gönenç Emlak Blog

Marmaris Emlak içerikleri paylaşılıyor.

Covid-19 Marmaris

| 2 Yorumlar

Covid-19 Marmaris

Marmaris Konut Piyasası Covid-19 Etkileri

Tüm dünyayı etkileyen ve binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olan Covid-19 Marmaris ekonomik sosyal yaşamı derinden etkiledi. Yaşanılan salgın hastalık aşıldıktan sonra tekrar eski günlere nasıl dönülecek? Neler değişecek? Dünyada dengeler nasıl yeniden tesis edilecek? Bu soruların yanıtlarını zaman içinde şüphesiz alacağız. Hep birlikte yaşayarak öğreneceğiz. Muğla Marmaris Emlak piyasasında neler olur sorusu ikinci dereden bizi ilgilendiriyor. 26 yıldır gayrimenkul sektörüne hizmet veren Gönenç Emlak Şirketi olarak piyasayı takip ediyoruz. Şimdi İlçemizin Koronavirüs öncesi piyasa koşulları ve fiyatların durumuna bakalım. Yani bir not düşmüş olalım. İkinci çeyrekte durumu nasıl olsa analiz ederek paylaşırız.

Koronavirüs Öncesi

Muğla Marmaris satılık ev sahibi olmak yirmi sene önce birçok insan hayal ederdi. Günümüzde yıl boyu yaşanılan ilçede yazlık özelliği değişime uğradı. Çünkü yerleşik yaşam var. Her yıl yaz sezonu geldiğinde, yazlıkçılar Marmaris sahillerini evlerini mesken tutardı. Sezon bitince, sürekli yaşamakta olan nüfus sayısı yüzde 75 azalırdı. Bugün 100.000 kayıtlı nüfusun olduğu görülüyor. Küçük bir butik kent oldu. Artık yazlık sayfiye yeri değil yaz kış sürekli ikamet edilen turistik adres oldu. Koronavirüs öncesi günleri anımsıyoruz.

Yabancıların Tercihi

Büyük kentlerden göç alan ilçe, yerli yabancı aileleri konuk etti. İngilizler, Almanlar, çoğunlukta. Son senelerde Ruslar ilgi gösteriyor. Marmaris gayrimenkul piyasasında yabancılar birinci el konutlara ilgi göstermektedir. Marmaris satılık ev almak için isteğinize uygun bütçe oluşturmanız gerekmektedir. Konut kredisi kullanımı önemli yararlar sağlıyor. Yeni konut, yani birinci el taşınmazlar satılık parsel kalmadığı için, kentsel dönüşüm ile yenileniyor. Maliyetlerin artması nedeniyle fiyatlar sürekli yükseliyor. Maliyetlerde inşaat giderlerinden ziyade konut başı arsa payı maliyet artışları birinci derecede fiyat artış nedenidir.

Marmaris Gayrimenkul Fiyatları Nedir?

Sahile yakın 2+1 daireler 450-750.000-TL fiyatla alıcı bulmaktadır. 3+1 konutlar 800-2.000-000-TL satış etiketi ile emlak piyasasına sunulmaktadır. İkinci el villalar için, 1.500.000-TL’den itibaren fiyatlarla piyasada işlem görmektedir. Fiyatı, metraj, kalite ve mevki belirlemektedir. Deniz manzaralı evlerde ise 1.500.000-3.750.000-TL aralığında ve çoğu inşaat aşamasında satılan daireler dikkat çekmektedir. Bu konut fiyatlarının yüksek olmasının en önemli diğer sebebi mevkidir. Bir anlamda manzara fiyatı arttırmaktadır. Salgın kaynaklı kriz nedeniyle bozulan piyasada faiz oranlarının seviyelerini koruması iyi. Ancak, döviz fiyatlarının yükselmesi devam ederse fiyatlara yansıyacak gibi görülüyor. İzleyeceğiz.

Yazarın Notu: 2023 fiyatları yazının yayınlandığı tarihten sonra yaklaşık %300-400 oranında artmıştır.

İrtibat : 0532 312 01 16

Author: Kemal Gönenç

1994 yılında Marmaris merkezde kurulan Gönenç Emlak Şirketi bölgede gayrimenkul danışmanlık hizmeti vermektedir. Şirketimize ait Gönenç Emlak Blog sitesiyle emlak sektörü ve Marmaris hakkında bilgiler paylaşılmaktadır. Şirket kurucusu Ekonomist Kemal Gönenç tarafından yönetilmektedir.

2 Comments

Bir yanıt yazın

Required fields are marked *.